Italiaanse Etna Pasta & Silvia Di Rosa Saffraan
Pasta Etna is afkomstig van het enige Siciliaanse graan dat wordt gegarandeerd door het DNV-GL-certificaat. Het respect van het traditionele proces omvat het vacuüm verpakken van het griesmeeldeeg en het gebruik van water uit de vulkaanbronnen van de Etna.De bronzen tekening geeft Pasta Etna de porositeit en de rauwe kleur die typerend is voor ambachtelijke pasta, terwijl de langzame droging de voedingswaarde van eiwitten, mineralen en vitamines intact houdt. Het hoge eiwitgehalte, typisch voor Siciliaanse granen, geeft Pasta Etna zijn ruwheid en al dente consistentie.
Met behulp van Stefano Fiorinii zijn wij ook op bezoek gegaan bij de familie Rosa, een kleine producent van Autenthieke Italiaanse Saffraan. Na een gezellige kennismaking met de vrouw en moeder van de familie Rosa,
zijn wij de bloembollen gaan bezoeken. De velden liggen op een hoogte van tussen de 750 a 1000 meter.
Het klimaat in Abruzzo zorgt voor een delicate Saffraan waar u uw gerechten mee kunt verrijken. De familie maakt geen gebruik van pesticiden en of andere kunstmatige hulpmiddelen. Alles natuurlijk, ambachtelijk en met de hand geteeld, geoogst en verwerkt.
Wanneer u het met de vijzel fijngemaalde poeder in uw gerecht gebruikt zal de Saffraan direct zijn flavours aan uw gerecht toevoegen. Wanneer u de draden gebruikt zult u ongeveer 20 minuten in acht moeten nemen voor het optimale resultaat.
De gehele productie wordt gedaan door de familie Rosa, en vol respect heb ik de foto's bekeken van de werkwijze van deze familie. De bloemen worden stuk voor stuk met de hand geplukt. Voor 1 gram Saffraan worden er ongeveer 170 bloemen met de hand geplukt en verwerkt.
U kunt dit gouden specerij gebruiken voor uw culinaire hoogstandjes en volop genieten van de smaak en mooie rode kleur van de saffraan.
Buon Appetito, Peter Kilian