Italiaanse Pasta & Saffraan
.png)
Vanaf 1867 maakt de familie Masciarelli al pasta. Van generatie op generatie is alle kennis vergaard en doorgegeven. De kunstenaars zijn met recht trots op hun hoogwaardige Tarwegriesmeel pasta’s, familie, traditionele productie, geschiedenis en de groei van het bedrijf.
In tegenstelling tot meerdere bekende pastamerken wordt de pasta van de familie Masciarelli sinds 1867 op ambachtelijke wijze gemaakt. Hierdoor bent u zeker van pasta met een hoge kwaliteit en behouden natuurlijke smaken. Er worden geen conserveringsmiddelen en additieven gebruikt tijdens het produceren. Wel wordt het bergwater uit het nabije natuurpark gebruikt voor de productie van de pasta.
Om deze hoge kwaliteit te bereiken laat de familie Masciarelli de pasta drogen bij een temperatuur van tussen de 35° en 40°C voor maximaal 48 uur. Dankzij de constante temperatuur en de lange droogperiode kan de pasta niet verbranden, en blijft de authentieke traditionele smaak bewaard.
U kunt kiezen uit twee ambachtelijke varianten. De extra kwaliteit wordt geproduceerd met alleen maar het hart van de tarwe. Hierdoor ontstaat een zeer delicate smaakvolle pasta. De normale ambachtelijke variant wordt geproduceerd met de hele Tarwe.
De familie Masciarelli ontving mij en Stefano Fiorini in hun bedrijf tijdens de productie van de Spaghetti, maar nam alle tijd voor een gastvrij en hartelijk ontvangst. Na een rondleiding door het bedrijf hebben wij onder het genot van een Espresso nader kennis gemaakt met de familie Masciarelli. Ik ben er nu meer dan ooit van overtuigd dat wij heerlijke hoogstaande pasta's voor u in ons assortiment hebben opgenomen. Kookt u de pasta in 8 minuten All Dente, of voor een zachtere pasta 9 a 10 minuten in ruim gezout kokend water. Maar kijk voor de zekerheid even op de verpakking..
Met behulp van de familie Masciarelli zijn wij ook op bezoek gegaan bij de familie Rosa, een kleine producent van Autenthieke Italiaanse Saffraan. Na een gezellige kennismaking met de vrouw en moeder van de familie Rosa,
zijn wij de bloembollen gaan bezoeken. De velden liggen op een hoogte van tussen de 750 a 1000 meter.
Het klimaat in Abruzzo zorgt voor een delicate Saffraan waar u uw gerechten mee kunt verrijken. De familie maakt geen gebruik van pesticiden en of andere kunstmatige hulpmiddelen. Alles natuurlijk, ambachtelijk en met de hand geteeld, geoogst en verwerkt.
Wanneer u het met de vijzel fijngemaalde poeder in uw gerecht gebruikt zal de Saffraan direct zijn flavours aan uw gerecht toevoegen. Wanneer u de draden gebruikt zult u ongeveer 20 minuten in acht moeten nemen voor het optimale resultaat.
De gehele productie wordt gedaan door de familie Rosa, en vol respect heb ik de foto's bekeken van de werkwijze van deze familie. De bloemen worden stuk voor stuk met de hand geplukt. Voor 1 gram Saffraan worden er ongeveer 170 bloemen met de hand geplukt en verwerkt.
U kunt dit gouden specerij gebruiken voor uw culinaire hoogstandjes en volop genieten van de smaak en mooie rode kleur van de saffraan.
Buon Appetito, Peter Kilian